Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 17:10 - Нещо като цвете, нещо като нож
Автор: facebook Категория: Забавление   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



И, да, Un-break my heart е досадна песен. Но ако и досега приемаш този факт твърде сериозно, не си живял истински. Не отричам – ако не си се натискал с момиче на Un-break my heart, не си живял.

 Пусни й „Утро след любовна нощ“ на Лия и темата е изчерпана. Колко време ще ти отнеме да обясниш на Радка от Русе, че „Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света“ е най-великата любовна история на света? Прав е. Преди време Умберто Еко написа, че някои клишета спасяват живота на тези от нас, които обичаме мълчанието.

 Да си даваш сметка за митовете на твоята генерация, да се се забавляваш с тях, да ги иронизираш, не е игра за начинаещи. На десетата секунда ще срещнете каменни погледи, а на трийсетата – реплика от типа: „Е, вече прекали“ или „Не те е срам“. Опитайте се да иронизирате тези парчета в по-многолюдна компания. „Моя страна, моя България“. Емигрантска носталгия?

 „Един неразделен клас“. Абитуриентски поздрав? „Светът е за двама“. Любовна история? Животът ни е пълен с клишета и техните повторения.

 Само че има малък проблем. И тази досада е през цялата година, не се изчерпва с празниците: Излел е Дельо хайдутин, Детелини, детелини, Горчиво вино... Отново е Коледа на Пим-Пам, например, е ужасна песен. Проклети клишета. Иначе посоката е вярна.

 Бунтът срещу клишетата обаче няма да е истински, ако не обърнем внимание и на този клип, създаден през 2007-а. В специален сайт можем да гласуваме и за най-досадната коледна песен. Това е посланието на организаторите и участниците в кампанията. Нека тази година се разнообразим и си повдигнем празничния дух, като не слушаме най-досадилото и втръснало коледно парче. Писна ти от едни и същи парчета всяка Коледа?

 Няма такова парче: къса версия, дълга версия, версия за ентусиасти.  Вероятно вече сте попаднали на този клип във Facebook или YouTube.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: facebook
Категория: Новини
Прочетен: 22561
Постинги: 11
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930